Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Livyan Legan

Nimi Livyan Legan "Liv" Luokka 1.
Syntymäpäivä 20. toukokuuta Tupa Luihuinen
Asuinpaikka Iso-Britannia Holvi 44 ka. 2 si. 10 su.

Luonne

Livyan on luonteeltaan hyvin itsevarma ja määrätietoinen. Hän on ensivaikutelmaltaan melko kylmäkiskoinen ja aika kovakasvo, mutta hänellä on myös lämpöinen puoli, jonka vain hyvin harvat saavat kokea.

Livyan ystävystyy loppujen lopuksi melko helposti, mutta häntä ei todellakaan kannata suututtaa, sillä hän on erittäin pitkävihainen, sekä kostonhimoinen, joten varo tekojasi - ne voivat kostautua hyvinkin kivuliaalla tavalla!

Livyan ei itke helposti. Vain ja ainoastaan surun ja pahan olon kourissa tyttö vetäytyy yksinäisyyteen ja hän saattaa päästää suustaan haukkumasanoja paljon herkemmin, kuin yleensä.

Livyan on hieman kapinahenkinen ja laiska, mutta temperamentiltaan rauhallinen. Hän tappelee lähinnä tarpeen tullen itsepuolustukseksi tai läheistään puolustaessaan.

Livyan on johtajasielu mutta ei ole kovin hyvä kompromissien tekijä eikä loista yhteistyössä vaan paljon herkemmin päätyy lopulta kuitenkin tekemään niin kuin itse tahtoo, jos vastassa ei ole tarpeeksi vahva auktoriteettihahmo kuten esimerkiksi oma äitinsä.

Jos hän ei saa tahtoaan läpi, hän yleensä murjottaa muutaman tunnin kunnes joko alistuu kohtaloonsa tai päätyy tekemään enemmän tai vähemmän ikävän käytännön pilan asian estäneelle henkilölle.

Joka tapauksessa Livyan ei ole koskaan jättänyt koulunkäyntiään sikseen, vaan on tunnollinen oppilas ja yrittää aina päästä opettajien suosioon, jotta he olisivat vain hänen puolellaan.

Livyan todellakin haluaisi menestyä koulussa, jotta saisi hyvän ammatin sitten, kun olisi täysi-ikäinen.

Ulkonäkö

Livyanilla on hieman päivettynyt iho, joka korostaakin hänen pähkinänruskeita silmiään, sekä täysin mustia hiuksiaan.

Hänellä on melko kapeat kasvot, joka saakin hänet näyttämään siltä pahamaineiseltä kovakasvolta.

Vapaa-aikanaan, kun Livyanin yllä ei olekaan se samainen tylsä kouluasu, tytöltä löytyy yleensä täysin valkoinen asukokonaisuus, lukuunottamatta omia mustia hiuksiaan ja samaa väriä olevia kiiltäviä kenkiään, ellei tyttö ole vaihtanut kenkiään valkoisiin.

Tästä saattaakin huomata, että Livyanin lempiväriksi on valikoitunut valkoinen.

Muuta

Livyanin koko suku on pitkälti ollut Luihuisen tuvassa, joten tyttö olettaa pääsevänsä myös sinne. Vaikka voihan olla, että lajitteluhattu ei halua laittaa tyttöä Luihuisen tupaan, vaan laittaakin johonkin aivan toiseen.

Livyan on ottanut motokseen: "opi, kuin eläisit ikuisesti - elä, kuin kuolisit huomenna"

Matka-arkku

Taikasauva orapihlajaa, lohikäärmeen sydänjuuri, 11 ½ tuumaa, melko taipuisa

Opiskelutarvikkeet

Oppikirjat

Ei tavaroita.

Muistiinpanovälineet

Ei tavaroita.

Taikajuomatarvikkeet

Ei tavaroita.

Muut oppitarvikkeet

Ei tavaroita.

Tavarat

Taikatavarat

Ei tavaroita.

Vaatteet

Ei tavaroita.

Kirjat

Ei tavaroita.

Huispausvälineet

Ei tavaroita.

Lemmikki

Ei lemmikkiä.

Opinnot

Valinnaisaineet Kerhot Tupapisteet Tarinat
Ei valinnaisaineita. Ei kerhoissa. 26 1/5

Arvosanat

Aine Läksyt Kokeet Keskiarvo
Loitsut      
Muodonmuutokset      
Suojautuminen pimeyden voimilta      
Taikajuomat      
Taikakausien historia      
Tähtitiede      
Yrttitieto      

Muut opintosuoritukset

Läksy Sauvankäytön alkeet (1. lk) Arvosana 8
Läksy Taikojen perusteet (1. lk) Arvosana 9
Läksy Velhoyhteiskunnan tuntemus (1. lk) Arvosana 7

Saavutukset

Liittynyt Tylypahkan oppilaaksi 30.12.2017.

Viestit

Tarinakirja

 [ Kirjoita ]

Nimi: Livyan Legan

30.03.2018 18:13
Mul on sellanen tunne, etten saa mitään aikaseks ja etten jaksa jotenkaa kirjoitella tänne tarinoita. Olis tosi mukava olla täällä, mut en voi pakottaa motivaatioo palaamaan. :/ Oon pahoillani, mutta joudun varmaan jättään tämän paikan. ): Saatan ilmaantua välillä chattiin, jos mieleni tekee.

Nimi: Ouji Mon

14.02.2018 07:53
Sininen salaisuus

Hiljainen hämärän hetki,
odotus käy äänetön,
päättyvä on päivän retki,
yö verhoovi metsikön.

Silloin ma korvaasi kuiskaan,
sinisen salaisuuden,
tahdoin sinut kuulemaan,
yhden kauniin totuuden.

Ystävyys syvä tärkeää,
rakennetuksi saada on,
ystävä auttaa, ymmärtää,
yksin olet vain onneton.

Hyvää ystävänpäivää, Livyan!
Terveisin: Ouji Mon

Nimi: Violet Emerdiles

13.02.2018 20:06
Hyvää ystävänpäivää<3

Nimi: Livyan

16.01.2018 21:13
Luku 1
Leganien kartano


En vieläkään saanut unta.
Kello taisi olla lähempänä puolta yötä, mutta minä mietin vain päivän tapahtumia ja sitä, mahtaisinko saada kirjettä kuuluisaan noitien ja velhojen kouluun, Tylypahkaan.
Kuulin kuinka nelivuotias siskoni tuhisi hiljaa unissaan ja vilkaistessani hänen suuntaansa näin, kuinka hän pyöri sängyssään, kuin mikäkin hyrrä. Hänen prinsessakuvioinen peittonsa oli vain osittain sängyllä, sillä se oli kaikessa pyörimisessä lähtenyt valumaan lattialle.
Äitini aina sanoi, että jos huomasin peiton menneen pois Linean päältä, tuli minun laittaa se takaisin. Tuntui vähän, kuin hänen painajaisensa olisivat minun syytäni!
Nyt kuitenkin laskeuduin sängyltäni viileälle lattialle ja tepsuttelin hitaasti Linean sängyn luo. Sitten otin peiton käsiini ja peittelin sisareni hyvin.
Yleensä en laittaisi peittoa takaisin hänen päälleen, mutta nyt olin jotenkin todella virkeä, enkä nähnyt mitään syytä olla peittelemättä siskoani.
Kapusin takaisin omaan sänkyyni ja vedin peiton pääni yli toivoen nukahtavani, mutta niin ei tapahtunut. Huokaisin hiljaa ja potkin peiton pois.
Makasin siinä hetken ilman peittoa ennen kuin nousin ja lähdin huoneen ovelle.
Raotin sitä varovasti ja puikahdin ulos huoneesta pitkälle, pimeälle käytävälle.

Oli hiljaista. Vain puinen lattia narahteli pienesti jalkojeni alla, kun lähdin kävelemään käytävää pitkin kohti sen päässä olevaa ovea. Se johti porrashuoneeseen, josta lähti portaita sinne tänne.
Talomme muistutti hyvin paljon kartanoa ja sellainen se olikin - ainakin isäni mukaan.
Hän sanoi aina, että jos meidän talomme ei ole kartano, niin ei sitten mikään.
No, niinhän se olikin. Talomme todella oli kartano. Ja vaikka se olikin kokenut paljon ja oli todella vanha, oli se kuitenkin aivan kuin uusi. Se johtunee siitä, että aina jos jossain sattuikin olemaan jokin paikka hieman rempallaan, oli siellä joku heti sitä taioin korjaamassa.
Niin. Koko sukuni oli ollut pitkälti vain noitia sekä velhoja ja sen vuoksi niin hartaasti toivoinkin, että minäkin olisin sellainen.
Se, että minä olisin noita, ei ole koskaan päällepäin esiintynyt. Taiat eivät purkautuneet sisältäni tahtoen näyttäytymään vaan pysyivät aina piilossa, jos niitä edes oli. Siksi usein mietinkin mahdanko ollakaan noita.
Katselin ympärilleni pimeässä porrashuoneessa ja tunnustelin sen seiniä, etsien portaita, jotka veisivät olohuoneeseen, josta pääsee avaraan eteisaulaan ja siitä taasen keittiöön. Ne olivat vielä illalla toiset portaat oikealta, muistelin tunnustellen pimeässä paikkoja.
"Tässä!" hihkaisin ehkä vähän turhankin lujaa, sillä ääneni jäi kaikumaan portaisiin. Tosin kenenkään ei pitäisi siitä herätä, sillä porukoiden makuuhuoneet olivat aivan toisella puolella kartanoa, kuin missä tämä porrashuone.
Laskeudun varovasti narisevat portaat alas suureen olohuoneeseen, jonne kuu loi himmeää valoaan avonaisesta ikkunasta.
Ulkona oli tyyntä. Edes puut eivät huojuneet tuulessa, kuten tavallisesti näillä seuduilla. Jokin tuntui olevan toisin, mutten saanut mieleeni mikä.
Loin vielä nopean katseeni ikkunaan ennen kuin lähdin pois olohuoneesta eteisaulaan ja sen poikki keittiöön. Yöpala on miltei parasta mitä tiedän. Etenkin, jos se oli suklaata. Avasin erään kaapin oven, jossa suklaata aina pidettiin. En nähnyt siellä yhtään mitään, joka viittaisi suklaiden edes koskaan olleen siellä. Katsoin hämmentyneenä hyllyjä ja kapusin vielä oikein tuolille seisomaan, jotta näkisin ylimmille, muttei sielläkään näkynyt jälkeäkään suklaasta.
"Pitää kai taas tyytyy lakritsiin", mumisin hiljaa itsekseni ja otin varovasti eräältä hyllyltä yhden lakritsitaikasauvan käteeni. Laitoin sen pään suuhuni ja imin sitä, kuten tein aina. Sitten suljin kaapin oven ja lähdin kävelemään takaisin huoneeni suuntaan. Minua mietitytti, miksei kaapeissa ole ollut pariin päivään yhtään suklaata. Olikohan joku vain tehnyt typerän pilan vai mistä se johtui?
En kuitenkaan ehtinyt saamaan itseltäni järkevää vastausta matkani aikana, joten kapusin vain sänkyyni ja vedin vihreän taikasauvoja täynnä olevan peiton pääni yli. Vaihdoin hetken toiselta kyljeltä toiselle, ennen kuin lopulta nukahdin uneen, jota olin koko tämän ajan odottanut.

Vastaus:

Tämä on jotenkin todella rauhaisa, mutta silti jännittävä tarina. Ehkä se johtuu tuosta Livyanin yöllisestä hiippailusta sokkeloisen ja pimeän taikakartanon läpi, jossa oli kohdittain todella tiivis tunnelma. Olet muutenkin kirjoittanut tämän tarinan hyvin, sillä vaikka tässä ei oikeastaan tapahdu mitään, lukijalle silti avautuu Livyanin ja hänen perheensä tausta. Minusta varsinkin tuo on mielenkiintoista, etteivät tytön taikavoimat ole vielä ilmoittaneet itsestään – miksi jäänkin odottelemaan seuraavaa tarinaasi. ;)

Lienen oikeassa, jos oletan, että olet harrastanut kirjoittamista aiemminkin? Tekstisi on selkeää ja tarinan tapahtumat liikkuvat sulavasti eteenpäin. Plussaa on myös runsas kuvailu, jota viljelet pitkin tarinaa. Tästä ei myöskään puuttunut hauskuutta: naurahtelin Livyanin yöpalatottumuksille ja tytön pettymykselle, kun hänen täytyi ”taas tyytyä lakritsiin”. Kadonnut sulkaa oli todellinen mysteeri, onkohan kotitonttu käynyt pistelemässä ne parempiin poskiin?

Saat ensimmäisestä tarinastasi 11 kaljuunaa, 2 sirppiä, 10 sulmua ja 5 tupapistettä.

Nimi: Braelyn Poe
Kotisivut: http://tylypahka.w2.fi/

10.01.2018 16:02
Pöllöpostia ☞ Merkintä tupapisteistä

Olet ansainnut avuliailla vastauksillasi koulun chatissa 5 tupapistettä Luihuiselle.

Nimi: Braelyn Poe
Kotisivut: http://tylypahka.w2.fi/

07.01.2018 11:35
TYLYPAHKAN NOITIEN JA VELHOJEN KOULU
Lukuvuosikirje, 1. luokka

Hyvä neiti Legan,

tervetuloa opiskelemaan Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun. Olet ilmoittautunut läsnäolevaksi 1. vuosiluokalle. Lajitteluhattu on lajitellut sinut Luihuisen tupaan.

Kaikkien oppilaiden toivotaan osallistuvan vähintään yhteen vapaa-ajan kerhoon. Näitä kerhoja ovat muun muassa opintopiiri, kaksintaistelukerho sekä kitakivikerho. Huomaathan, että ensiluokkalaiset eivät saa tuoda kouluun mukanaan omaa luudanvartta. Kerhoihin ilmoittaudutaan erillisellä lomakkeella. Lisätietoa saat Opiskelu-välilehdeltä.

Oppilaat voivat tuoda kouluun mukanaan yhden lemmikin. Sallitut lemmikit voit tarkastaa koulun säännöistä Koulu-välilehdeltä.

Ohessa saat luettelon kirjoista ja välineistä, jotka voit halutessasi hankkia ensimmäistä lukuvuottasi varten. Olet saanut aloitusrahaa 40 kaljuunaa. Kaikki tavarat voi ostaa Tylyahon tai Viistokujan liikkeistä.

Hyvää lukuvuotta!

***

TARVIKELISTA

Koulupuku

☞ tavallinen kaapu (musta)
☞ talviviitta (musta, hopeakiinnikkeet)
☞ suorat housut (mustat) tai polvipituinen hame (musta)
☞ kauluspaita (valkoinen)
☞ neulepaita tai -liivi (harmaa)
☞ solmio (vihreä)

Oppikirjat

☞ Phyllida Itiö: Tuhat taikayrttiä ja -sientä
☞ Adalbert Jaaritellen: Taikojen perusteet
☞ Miranda Kanahaukka: Loitsujen käsikirja I
☞ Emeric Kytkin: Muodonmuutokset aloittelijoille
☞ Arsenius Mittalasis: Taikaliemet ja -juomat

Muut tarvikkeet

☞ 1 taikasauva
☞ 1 noidankattila
☞ 1 lasi- tai kristallipullosarja
☞ 1 punnussarja
☞ 1 suojakäsineet
☞ muistiinpanovälineet

  

http://tylypahka.w2.fi/

©2019 · TYLYPAHKA · - suntuubi.com