Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lilian White

Nimi Lilian Luna Jacqueline White Luokka 1.
Syntymäpäivä 13. kesäkuuta Tupa Puukupuh
Asuinpaikka Islanti (Húsavik-kaupungin lähistöalue) Holvi 40 ka. 0 si. 0 su.

Luonne

Kun tapaat Lilian Whiten ensimmäistä kertaa, saatat huomata muutamia tärkeitä seikkoja, jotka liittyvät tuohon nuoreen naisenalkuun. Saatat ihmetellä, miksi tyttö kiertää ihmiset kaukaa, eikä anna kenenkään puhua itselleen. Miksi hän on sen näköinen kuin on, ja miksi hänellä ei ole yhtään ystävää. Edes jonkun ihmisen kannattaisi panna merkille nämä seikat, sillä ehkä sitä kautta voi oppia ymmärtämään häntä hieman paremmin ja ehkä jopa pelastamaan tytön hengen kauhealta kohtalolta, joka odottaa samaa menoa jatkettaessa. Myötätunto on asia, jota tyttö kaipaa kaikista eniten, vaikkakaan hän ei itse sitä halua tuoda esille. Ensinnäkään, hän ei itse uskalla tai edes halua, sillä ei tiedosta itse kaikkea tätä. Toiseksi, hänelle on opetettu, että valittaminen ja oman itsensä esille tuominen on kamala teko, josta ei seuraa mitään hyvää. 

Kaiken tämän kurjuuden takana on yksi mies, Liliain setä ja kamala ihminen, Ernie White. Ernie kohtelee Liliania kuin iljettävää ja kamalan suurta ja haisevaa kaljurottaa, minkä seurauksena tyttöraukka on nykyään sellainen kuin on. Säikky, muita ihmisiä varova, yksinäinen, eristäytynyt. Niillä sanoilla häntä voisi parhaiten kuvailla. Tyttö ei itseasiassa edes tiedosta kaikkea itsessään, kuten vaikka hänen tapaansa suhtautua toisiin ihmisiin. Ja jos hän sellaisen joskus tapaa, Lilian kiertää niin kaukaa kuin mahdollista, että toinen ei varmasti näe häntä. Ja jos tyttö paljastuu, hän vajoaa maan alle useaksi päiväksi, eikä näyttäydy edes sedälleen Ernielle, vaikkakin tyttö varsin hyvin tietää, että siitä ei seuraa yhtään mitään hyvää, vain entistä vähemmän ruokaa, paljon enemmän työtä, paljon enemmän piiskaniskuja. Se vahingoittaa Liliania ulkoisesti, mutta myös sisäisesti niin paljon, että kohta hänen koko sydämensä on haljeta tuskasta. Tämä kamala asia hänen pitää kuitenki piilottaa, sillä tytön sedällä ei ole sitten pätkääkään empatiakykyä.

Vähäinen empatian saaminen on syy siihen, miksi Lilianilta löytyy empatiakykyä vaikka muille jakaa. Jos joku eläin on vaikka satuttanut itsensä, tytöllä ei vain riitä sydäntä kääntyä pois. Lilian onkin saanut itselleen useita eläinystäviä, sillä niitä tyttö ei säiky eikä pelkää, päinvastoin. Hän rakastaa eläimiä. Suuria ja pieniä, karvaisia ja karvattomia, kauniita ja hieman eriskummallisiakin. Keinoja, joilla tyttö saa eläimen tuntemaan olonsa turvalliseksi, ei kukaan tiedä, edes tyttö itse, eikä sitä ole tarpeen selvittää. Lilian ajattelee, etgä jos eläintenkesyttäjiä olisi liikaa, maailmassa ei olisi enää yhtään villieläintä. Se olisi hänen mielestään kurjaakin kurjempi tilanne.

Lilianin lahjoihin lukeutuu suuren empatiakyvyn ja eläinten kesyttämisen lisäksi valtava luonnontietämys. Hän tunnistaa suurimman osan linnuista, puista, sammaleista, kukista, sienistä, marjoista ja eläimistä. Listaa voisi vielä jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Tästä kyvystä tyttö hyötyy suuresri, ja varmasti myös tulevaisuudessa on tilanteita, jossa Lilianille tulee olemaan suurta hyötyä tästä taidosta. Hän osaa varoa myrkyllisiä sieniä ja marjoja, eikä hän mene karhun luo, jos hän näkee, että sillä on pentuja. 

Lilianilla on lisäksi kykyjä, joita hän ei itse tiedosta, koska hän ei koskaan tapaa muita ihmisiä, eikä siis osaa vertailla itseä toisiin. Ne liittyvät tietysti hänen noituuteensa, mutta sitähän hänelle ei ole kukaan kertonut. Hän voi hyppiä normaalia ihmistä korkeammalle, tiputtautua ylhäältä mökinharjalta tai puusta ilman naarmuakaan tai saada kukan kasvamaan tuplasti nopeammin. Ernie on pannut osan kummallisista asioista merkille, minkä tähden hän jopa pelkää Liliania. Hän yrittää kitkeä väkivalloin nuo oudot kyvyt pois, mutta hänen yrityksensä eivät onnistu, tytön taidot eivät häviä minnekään, vaikka piiskaniskuja tulisi loputtomasti.

Tietenkin Lilianilla on myös huonoja puolia. Hän ei osaa pitää puoliaan mitään tai ketään vastaan. Jos hän joutuu ikävään kanssakäymiseen jonkun kanssa, tyttö muuttuu itkuiseksi ja poistuu mahdollisimman pian paikalta. Lilian on siis myös hyvin herkkä ihminen. Herkkä kaikilla osa-alueilla; herkkä loukkaantumaan verisesti, herkkä itkemään, herkkä raivostumaan, herkkä tuntemaan sisäistä mielihyvää.

Vielä on yksi luonteenpiirre, josta tytön pitäisi päästä pois. Se on kateus. Tyttö on kamalan kateellinen ihmisille, joilla ei ole mitään ongelmaa, joilla on rakastava perhe ja paljon ystäviä. Lilianista tuota piirrettä on hyvin vaikea uskoa, sillä hän ei yleensäkään näytä tunteitaan selvästi. Jos Lilianiin tutustuisi, huomaisi kuinka erinlainen, herkkä ja rakastava ihminen kuoren alta paljastuisi.

Koulussa tyttö on hiljainen ja todella rauhallinen. Hän tulee aina ajoissa tunnille ja tekee läksynsä. Hän on kiltti kaikille, ja noudattaa muutenkin sääntöjä yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Tyttö ei vain pysty noudattamaan sääntöä olla käymättä kielletyssä metsässä. Yleensä hän tekee sen auringon laskettua, ja onkin löytänyt täydellisen salakäytävien täytteisten reitin aina omasta oleskeluhuoneesta koulun pääoville saakka, jota Riesu, Norriska, Voro eikä yksikään opettaja ole vielä löytänyt. 

Metsässä hän tapailee metsän eläimiä, ja viihtyy niiden seurassa paremmin kuin kenenkään ihmisen. Joskus hän myös vakoilee salaa koulun riistanvartijaa ja tilustenhoitajaa Rubeus Hagridia, ja tutkailee, mitä tämä tekee. Siitä Lilian oppii suunnattoman paljon itsekin. 

Tyttö on öillisillä retkillään meinannut paljastua monta kertaa, mutta selvinnyt jokaisella kerralla ihmeellisesti.

Ulkonäkö

Suuret, kirkkaansiniset silmät, kovan kohtalon kokeneet kasvot, lanteille ulottuvat vaalean pellavan väriset ohuet hiukset, risainen, mekko, joka on ehkä joskus ollut kauniin vaaleanruskean värinen. 

Nämä asiat nousevat yleensä ensimmäisenä mieleen Liliania katsellessa. Jos katselet hieman kauemmin, saatat nähdä omituisia jälkiä tytön käsivarsissa ja jaloissa, sekä pitkän puisen, kauniin näköisen kepin, jota tyttö pitää käsissään, ja josta tyttö ei ikinä luopuisi. Hän on löytänyt sen metsästä ollessaan vielä pieni, ja se on antanut hänelle turvaa ja suojaa kamalaa setää vastaan.

Lilianilla on hyvin vaalea, kalmankalpea iho, jota pitkät ja sileät, hyvin vaalean pellavan väriset hiukset vain korostaa entisestään. Yleensä iho vaalenee ja saa muutenkin huomattavasti eläväisemmän pinnan kesällä auringonpaisteessa, kun taas talvella tytön luut paistavat ihon läpi entistäkin selvemmin. 

Iholla on varsinkin käsien ja selän kohdalla, mutta myös muualla pitkiä haavoja. Ne ovat aika ohkaisia, mutta pahimmillaan jopa sentin parin syvyisiä. Välillä Lilian ei voi olla raapimatta niitä, ja se aiheuttaa sen, että ne alkavat valua verta pitkinä ja kapeina noroina. Se näyttäisi hyvin karmivalta varsinkin nuorempien silmissä, joten koulussa Lilian yrittää peittää ne parhaansa mukaan, eikä edes kesällä käytä lyhythihaisia kaapuja. 

Tästä kaikesta voimme jälleen kerran syyttää Ernie Whiteä, joka ei tunne armoa. Hän omistaa pitkän ratsupiiskan, jolla hän läimii tyttöä yhtenään. Maassa, jossa he asuvat, on kielletty lapsien kurittaminen esimerkiksi piiskaamalla, mutta julma setä ei niistä piittaa, eikä Lilian uskalla kertoa siitä kenellekkään. 

Liliania voi sanoa hyvin laihaksi tytöksi. Se ei suinkaan johdu siitä, etteikö hän pitäisi ruuasta tai haluaisi syödä. Ernie-setä nimittäin pitää tyttöä nälässä, pahimmillaan hän antaa Lilianille vain yhden leivänkannikan kerran päivässä. Se ei ole ollenkaan hyväksi, ja varsinkin, kun tyttö on kasvavassa iässä, hän kärsii siitä kauhean paljon. Usein Lilian poimiikin metsästä marjoja suötäväksi itselleen, mutta ne eivät vie nälkää melkein yhtään pois. Hän on jo oikeastaan kyllästynyt niihin, mikä ei ole ihmekään ottaen huomioon, että hän joutuu syömään niitä suhteellisen paljon. Laihuus kuitenkin saa tytön luut näkymään huolestuttavan paljon. Pitkät kasivarret ovat niin ohuet, että pitkien ja ohuiden sormiensa avulla Lilian saa sormirenkaan menemään niiden läpi melkein ylös asti. Jaloistakin se melkein onnistuu, nekin ovat todella huolestuttavan laihat.

Honteloilla jaloilla on kuitenkin yllättävät voimat. Ne jaksavat kuljettaa tyttöä yhä uusiin seikkailuihin.

Lilianin nivelet taipuvat huolestuttavasti yli, niin polvista, kyynärpäistä kuin sormistakin. Se johtuu hänen perintötekiöistään, koko tytön suvulla esintyy samoja piirteitä. Lilian on jo tottunut siihen, ja ei ajattele sitä juuri lainkaan.

Lilianin kasvot ovat hyvin kauniit verrattuna muuhun kehoon. Tytön leuka on sopusuhtaisen pyöreän muotoinen, mutta kuitenkin napakka, eikä luun ja nahkan välissä ole oikeastaan mitään. Sitä varjostavat ikävät varjot laihan, mutta kuitenkin keskimittaisen kaulan molemmilla puolilla.

Lilianin poskipäät ovat hyvin korkeat, ja niiden kalmankalpealla, hyvin vaalealla pinnalla häivähtää hyvin harvoin puna. Kuitenkin jos tyttö häpeää, niissä saattaa vivahtaa pieni tumman vaaleanpunaisen sävy. 

Tytön nenä puolestaan on hyvin pieni ja siro, ihan kuin kuninkaalisen prinsessan lapsella. Sen hajuaisti on hyvin tarkka, tuo nenä haistaa jo kaukaa esimerkiksi savun hajun. 

Silmät. Nuo ihmeelliset silmät. Ne vetävät heti katseen puoleensa. Niiden kirkkaansininen tuike melkein takuuvarmasti lumoaa katsojansa. Ne ovat kaikella tapaa ihmeellisen nuotoiset, isokokoiset mutta kuitenkin aika kapeat. Suuret, pikimustat pupillit tuijottavat katsomisen kohdetta tarkasti, aivan kuin ne porautuisivat suoraan sieluun. Niiden upea, kirkkaansininen väri on kuin suoraan kirkkaasta, puhtaasta vedestä kauhaistu. Pitkät, ja oudon tummat verrattuna muuhun kehoon olevat silmäripset ikäänkuin kehystävät noita hyvin kauniita ja syvällisiä silmiä.

Silmistä kuitenkin paistaa selvästi Lilianin kamala menneisyys. Varsinkin silloin, kun ne täyttyvät kirkkaan läpikuultavista helmen tapaisista kyynelistä. Ei kukaan sydämmen omistava ihminen voi silloin kääntää katsettaan muualle, hylätä tuota pientä, maailman ruhjentamaa lasta. 

Tytön kulmakarvat kuuluvat samaan sarjaan silmäripsien kanssa, oudon tummat, mutta kuitenkin hitusen vaaleammat. Ne ovat kauniin muotoiset, mutta ne keinuvat ylikasvaneen ja siistin ja nypittyjen kulmakarvojen rajamailla. Ne eivät kuitenkaan koskaan ylitä ylikasvaneen rajaa. Kulmakarvat ovat suhteellisen lähellä silmiä, paitsi silloin, kun ne kohoavat hämmästyksestä tai pelosta.

Lilianin suu on suuri ja aika kapea, niin kuin silmätkin. Suu ei ole tosin yhtä lumoava. Rohtuneet huulet tarvitsisivat rasvausta useammin kun voi kuvitellakaan, mutta olosuhteet eivät salli sitä hänelle. Huulet on kuitenkin haalean punaisen väriset, ja joskus harvoin, kun tyttö puhuu, hänen valkoiset hampaansa paljastuvat. Ne tosiaankin ovat yllättävän valkoiset, tosin metsän mustikat ja luut marjat tekevät ne usein sinertäviksi. 

Lilianin hyvin vaaleat, pellavanväriset hiukset ovat silkinpehmeät ja todella ohuet. Ne laskeutuvat kauniisti lanteille, ja sopivat täydellisesti sinisten silmien väriin. Ne pysyvät yllättävän helposti sileinä, vaikka harjausta ne ehkä joskus kaipaisivat, tosin se ei ole hänen kauheassa kodissaan mahdollista. Hiukset kuitenkin ohuutensa ja hoitamattomuutensa takia usein katkeilevat, ja siksi niitä ei olekaan päässä runsaasti. 

Lilianin vaatteet ovat jästimaailmassa aina samat; paikattu, risainen ja hyvin vanha mekko, sekä vanhat ja hyvin paljon kuluneet kengät. Mekko on muuttunut ajan kuluessa tumman harmaanruskeaksi, vaikka se on joskus ollut kauniin vaaleanruskea. Joka puolella mekkoa löytii isoja ja vähän pienempiä reikiä. Tyttöraukka on yrittänyt korjailla niitä parhaansa mukaan, mutta paikat eivät kestä sellaista käyttöä. Lilian pesee mekon hyvin harvoin, samalla kun hän itse puhdistautuu kotimökkiä lähellä olevassa joessa. 

Kengät ovat tytön käsityksen mukaan jonkun eläimen nahkaa, jonka Ernie on sattunut metsästämään. Lilianina suorastaan kuvottaa käyttää niitä, mutta hänellä ei taida olla muutakaan vaihtoehtoa. Ernie kävi teettämässä kengät jonkun erakkoystävänsä luona, joka ei oikeastaan osaa korjata kenkiä eikä hän vaadi maksua. Tämä tapahtui tytön ollessa pieni, ja sitä aikaisemmin hänellä ei ollut ollenkaan kenkiä.

Kengät ovat väriltään tummanruskeat ja ne ovat hyvin yksinkertaiset. Niissä ei ole minkäänlaisia yksityiskohtia eikä muitakaan hienouksia, ne on tehty mahdollisimman yksinkertaisella tavalla.

Tytypahkassa Lilian käyttää samantapaista mustaa kaapua kuin muutkin, tosin hänellä se näyttää hieman risaiselta lukuisien kielletyn metsän reissujen jälkeen. Hän käyttää suippohattuaan yleensä vain juhlissa.

Kokonaisuudessaan Lilian näyttää hyvin laihalta tytöltä, jolla on syviä haavoja joka puolella ruumistaan. Hänellä on kauniit kasvot ja pitkät, vaaleat hiukset. Jos ravinnonpuute ja piiskaniskujen määrä ei olisi niin suuri, tyttö olisi hyvin kaunis nuori neito. Sitä hänestä ei kuitenkasn voi nykyisessä tilassa sanoa, niin kamalasti Ernie tyttöä kohtelee.

Muuta

Lyhyesti menneisyydestä: 
Lilian Luna Jacqueline White syntyi Luoteis-Englannissa sijaitsevassa kaupungissa, Carlislessa. Tyttö löydettiin hylättynä tienvarresta kapaloon käärittynä, eikä hänen mukanaan ollut minkäänlaista viestiä. Pelastushenkilökunta sai pelastettua Lilianin, ja hänet lähetettiin ainoalle vielä elossa olevalle sukulaiselle Islantiin. Tyttö asuu tätä nykyä lähellä pientä Húsavik-kaupunkia ja yrittää kuumeisesti selvittää biologisista vanhemmistaan kaiken tarpeellisen tiedon, kuten syyn siihen miksi hänet hylättiin. Lilianilla on kuitenkin vahva tunne, että he tarkoittivat sillä vain hyvää. Sedältään hän ei uskalla kysyä mitään, sillä Ernie raivostuisi, siitä tyttö oli varma. 

Muuta tietoa:
-Lilianin lempiväri on kuusenvihreä
-Lilianin lempieläin on jääkarhu
-Lilianin suojelius on villikissa
-Lilianin lempiaineet koulussa ovat taikaeläinten hoito ja pimeyden voimilta suojautuminen
-Lilianin äidinkielenä toimii islanti, mutta englantikin sujuu vaivattomasti

Matka-arkku

Taikasauva ei sauvaa

Opiskelutarvikkeet

Oppikirjat

Ei tavaroita.

Muistiinpanovälineet

Ei tavaroita.

Taikajuomatarvikkeet

Ei tavaroita.

Muut oppitarvikkeet

Ei tavaroita.

Tavarat

Taikatavarat

Ei tavaroita.

Vaatteet

Ei tavaroita.

Kirjat

Ei tavaroita.

Huispausvälineet

Ei tavaroita.

Lemmikki

Ei lemmikkiä.

Opinnot

Valinnaisaineet Kerhot Tupapisteet Tarinat
Ei valinnaisaineita. Ei kerhoissa. 0 0/5

Arvosanat

Aine Läksyt Kokeet Keskiarvo
Loitsut      
Muodonmuutokset      
Suojautuminen pimeyden voimilta      
Taikajuomat      
Taikakausien historia      
Tähtitiede      
Yrttitieto      

Saavutukset

Liittynyt Tylypahkan oppilaaksi 7.1.2018.

Pöllöposti

 [ Kirjoita ]

Nimi: Ouji Mon

14.02.2018 08:24
Sininen salaisuus

Hiljainen hämärän hetki,
odotus käy äänetön,
päättyvä on päivän retki,
yö verhoovi metsikön.

Silloin ma korvaasi kuiskaan,
sinisen salaisuuden,
tahdoin sinut kuulemaan,
yhden kauniin totuuden.

Ystävyys syvä tärkeää,
rakennetuksi saada on,
ystävä auttaa, ymmärtää,
yksin olet vain onneton.

Hyvää ystävänpäivää, Lilian!
Terveisin: Ouji Mon

Nimi: Braelyn Poe
Kotisivut: http://tylypahka.w2.fi/

10.01.2018 16:01
TYLYPAHKAN NOITIEN JA VELHOJEN KOULU
Lukuvuosikirje, 1. luokka

Hyvä neiti White,

tervetuloa opiskelemaan Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun. Olet ilmoittautunut läsnäolevaksi 1. vuosiluokalle. Lajitteluhattu on lajitellut sinut Puuskupuhin tupaan.

Kaikkien oppilaiden toivotaan osallistuvan vähintään yhteen vapaa-ajan kerhoon. Näitä kerhoja ovat muun muassa opintopiiri, kaksintaistelukerho sekä kitakivikerho. Huomaathan, että ensiluokkalaiset eivät saa tuoda kouluun mukanaan omaa luudanvartta. Kerhoihin ilmoittaudutaan erillisellä lomakkeella. Lisätietoa saat Opiskelu-välilehdeltä.

Oppilaat voivat tuoda kouluun mukanaan yhden lemmikin. Sallitut lemmikit voit tarkastaa koulun säännöistä Koulu-välilehdeltä.

Ohessa saat luettelon kirjoista ja välineistä, jotka voit halutessasi hankkia ensimmäistä lukuvuottasi varten. Olet saanut aloitusrahaa 40 kaljuunaa. Kaikki tavarat voi ostaa Tylyahon tai Viistokujan liikkeistä.

Hyvää lukuvuotta!

***

TARVIKELISTA

Koulupuku

☞ tavallinen kaapu (musta)
☞ talviviitta (musta, hopeakiinnikkeet)
☞ suorat housut (mustat) tai polvipituinen hame (musta)
☞ kauluspaita (valkoinen)
☞ neulepaita tai -liivi (harmaa)
☞ solmio (keltainen)

Oppikirjat

☞ Phyllida Itiö: Tuhat taikayrttiä ja -sientä
☞ Adalbert Jaaritellen: Taikojen perusteet
☞ Miranda Kanahaukka: Loitsujen käsikirja I
☞ Emeric Kytkin: Muodonmuutokset aloittelijoille
☞ Arsenius Mittalasis: Taikaliemet ja -juomat

Muut tarvikkeet

☞ 1 taikasauva
☞ 1 noidankattila
☞ 1 lasi- tai kristallipullosarja
☞ 1 punnussarja
☞ 1 suojakäsineet
☞ muistiinpanovälineet

  

http://tylypahka.w2.fi/

©2018 · TYLYPAHKA · - suntuubi.com